Оцінка роботи харківських правоохоронців підвищилась

12924Середньозважена оцінка харків’янами міських правоохоронних служб підвищилась до 2,69 балів – такі дані соціологічного дослідження «Харківський омнібус», проведеного Центром досліджень та комунікацій «Active Group» у червні 2017 року.

Мешканцям Харкова пропонувалось оцінити діяльність міських правоохоронних служб за п’ятибальною шкалою, в якій «один» – мінімальна оцінка, а «п’ять» – максимальна.

hark 06 pravЗ’ясувалось, що «п’ятірки» поставили 3,9% опитаних харків’ян, а «четвірки» – 19,3 %. Понад чверть мешканців Харкова (28,8%) вважає, що правоохоронці заслуговують на «трійку». 21,5% респондентів поставили «двійки», а 16,8% – «одиниці». 9,8% опитаних не визначились із відповіддю.

Цей результат продовжив динаміку, що спостерігається протягом останніх п’яти місяців (з січневого рівня у 2,19 бали).

Оцінюючи результати дослідження, політичний експерт Дмитро Гаврилюк запевняє, що: “Міністерству внутрішніх справ потрібно якісно зреагувати на дану ситуацію. Кількість харків’ян, які незадоволені роботою правоохоронних органів, є втричі більшою, ніж кількість тих, хто схвалює їхню роботу”.

hark 06 prav gr“Для третини харків’ян органи правопорядку – не в повній мірі гарантують їхню безпеку. “, – пояснює Дмитро Гаврилюк.

Разом з тим, експерт вважає, що оцінки отриманні в рамках опитування  демонструють, що у своїй роботі харківським “копам”, по-перше, потрібно надолужити виконання власних функціональних обов’язків. А по-друге, принципово доводити громадянам, що у забезпеченні правопорядку є і частка їх відповідальності

Довідка

Дослідження відбувалось з 04 по 05 червня у рамках проекту «Харківський омнібус». Загалом опитано 1675 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,2%. З публічним звітом досліджень можна ознайомитись за посиланням.

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні 2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування для декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують. В кожному опитуванні є запитання, ініційовані компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.