Понад половина дніпрян декларує готовність протестувати

v-dnepropetrovske-proxodit-antivoennyj-miting-592-8ecfБільшість опитаних дніпрян (53,4%) стверджує, що вони готові виходити на протести. Такі результати дослідження «Дніпровский омнібус», проведеного Центром досліджень та комунікацій «Active Group» у лютому 2017 року.

prot dnРівень протесних настроїв у Дніпрі почав збільшуватись із вересня. Тоді він становив -17,7%. А у лютому цей показник зріс до 15,2%.

На запитання «чи готові ви вийти на протест проти центральної влади?», 26,9% мешканців Дніпра відповіли, що «готові в будь-який момент», а 26,5% – що «швидше готові». 22,5% опитаних «швидше не готові» протестувати, а інша частка, що становила 15,7% дніпрян, «не готові» взагалі. 8,4% респондентів не змогли дати відповідь на поставлене запитання.

rev grЩодо очікування революції, то понад половина опитаних мешканців Дніпра (44,7%) вважає, що революція може розпочатись найближчим часом. З них 29,0% відповіли, що революція може розпочатись «в будь-який момент», а 15,7% – що «може трапитись у найближчі місяці». Інша частка дніпрян (40,5%) вважає, що революція в Україні відбудеться нескоро. З них 24,8% переконані, що революція «може статись коли-небудь, але не зараз», а 15,7% – що ймовірність «мінімальна». 14,8% не змогли визначитись із власними революційними очікуваннями.

rev dnРізниця між позитивними і негативними відповідями почала спадати із грудня (16,8%) а вже у січні сягнула рекордної позначки у -16,3%. Лютневий рівень (-4,2%) змінив динаміку попередніх місяців.

Дослідження відбувалось 12 та 13 лютого у рамках проекту «Дніпровський омнібус». Загалом опитано 1690 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,2%.

Довідка

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні  2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування для декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують. В кожному опитуванні є запитання, ініційовані компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.